Vanavond op tv: Andere Tijden Special, Tenet en Kamp van Koningsbrugge

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's of films van de avond!

kvk
© AVROTROS

Andere Tijden Special

20.30 - NPO 2

In de herfst van 1944 trekt een eindeloze stroom vluchtelingen vanuit Arnhem richting het noorden. Ze hebben gehoor gegeven aan het bevel van de Duitse veldmaarschalk Walter Model: iedereen moet Arnhem en de directe omgeving onmiddellijk verlaten. Met tienduizenden tegelijk slaan ze op de vlucht. Te voet, op de fiets, met karren en kinderwagens. Eén van hen is de dan achtjarige John Joep Visser. Maar terwijl hij met zijn ouders naar Apeldoorn loopt, wordt de stoet onder vuur genomen. 

Tenet - TOPFILM

20.30 - Veronica

Een geheim agent (John David Washington) moet voorkomen dat een machtige Russische oligarch Sator (Kenneth Branagh) een derde wereldoorlog ontketent. Om hem te helpen heeft hij alleen een mysterieus sleutelwoord gekregen: Tenet. Terwijl hij op zoek gaat naar meer aanwijzingen krijgt hij hulp van de Britse geheim agent Neil (Robert Pattinson).

Kamp van Koningsbrugge - START

20.33 - NPO 1

Na de succesvolle BN’er-editie heeft kamp-leider Jeroen van Koningsbrugge als vanouds vijftien ónbekende Neder­landers opgetrommeld. Ook dit seizoen zijn zij er heilig van overtuigd zijn dat ze fluitend door de opleiding van het Korps Commandotroepen van de Koninklijke Landmacht fietsen. Maar onder de gedreven leiding van commando’s Ray en Dai wordt het gezelschap zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gedreven. Wie haalt de eindstreep en wie tijgert er huilend naar huis?