Vanavond op tv: 1985, Mr. Frank Visser doet uitspraak en Eurovisie Songfestival 2023

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's of films van de avond!

1985
© NPO Plus

1985 - NIEUW

20.25 - NPO 3

Marc, Franky en Vicky verruilen in de woelige jaren tachtig hun geboortedorp op het Vlaamse platteland voor Brussel. Vicky gaat rechten studeren, beide mannen starten met een opleiding bij de Rijkswacht. Maar Marc en Franky belanden in een korps in diepe crisis, nadat de drugshandel van een van de officieren aan het licht is gebracht. Als de Bende van Nijvel ook nog dood en verderf zaait, en spanningen binnen het onderzoeks­team verhinderen om de zaak op te lossen, komt het trio onbedoeld in het oog van de storm terecht.

Mr. Frank Visser doet uitspraak

20.30 - SBS6

Al jaren runnen Charlotte en Georgina pannenkoekenhuis De Koekenpan in het Limburgse Sint Geertruid. In 2022 besluiten de dames de pannenkoek in de ring te gooien en de zaak te verkopen aan Sacha. Zij heeft grootste plannen met De Koekenpan, maar al snel blijken de zaken heel anders dan Charlotte en Georgina hebben voorgespiegeld. Sacha weigert daarom een deel van de koopsom te betalen, maar daar nemen de dames geen genoegen mee.

Eurovisie Songfestival 2023 - Tweede halve finale

21.00 - NPO 1

Na een redelijk succesvolle Songfestival-reeks strandde Oostenrijk de afgelopen drie jaar telkens in de halve finale. De Song­festivalgoden lijken de Oostenrijkers dit jaar in elk geval wat gunstiger gezind: met het catchy Who the Hell is Edgar? prijkt het duo Teya & Salena al weken bovenaan het favorietenlijstje van deze tweede halve finale. Al is het nog maar de vraag wat er live overeind blijft van het overgeproduceerde nummer. Nog een kanshebber voor de eindstrijd: de Australische metalband Voyager.