Vanavond: 'Mighty Mike' vs. 'The Flying Scotsman' in finale WK Darts

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vanavond: 'Mighty Mike' vs. 'The Flying Scotsman' in finale WK Darts

Vanavond: 'Mighty Mike' vs. 'The Flying Scotsman' in finale WK Darts

|
|

Laatste update:

Darter Michael van Gerwen wil maandagavond de titel terug die hij de afgelopen twee jaar aan Gary Anderson moest laten. De nummers één en twee van de wereld treffen elkaar in de finale van het WK, dat daarmee de 'gedroomde' climax krijgt. Van Gerwen gaat voor zijn tweede wereldtitel, nadat hij zich in 2014 op nieuwjaarsdag voor het eerst had laten kronen tot beste darter ter wereld.

Historische overwinning

De afgelopen twee edities van het WK ging Anderson, de 'Flying Scotsman', met de titel aan de haal. De Schot rekende zondag in de halve finale af met landgenoot Peter Wright (6-3). Van Gerwen maakte gisteren grote indruk in een spetterende confrontatie met Raymond van Barneveld, die hij met 6-2 won. De 27-jarige Brabander schreef op nieuwjaarsdag dartsgeschiedenis: hij haalde in die partij het hoogste gemiddelde ooit op een WK, ruim 114 punten per beurt, en verbeterde daarmee het record van Phil Taylor uit 2002.

De finale

Na een topseizoen waarin hij bijna alles won, wil 'Mighty Mike' vanavond in de WK-finale de kroon op het werk zetten. "Ik heb hier maar één doel en dat is wereldkampioen worden'', zei Van Gerwen. Voor de winnaar ligt een cheque klaar van 350.000 pond, omgerekend ruim 410.000 euro.

De finale van het WK darts is te zien vanaf 20:30 uur op RTL7 en via de livestream.

Goed nieuws!

Dartliefhebbers kunnen de komende jaren gewoon blijven afstemmen op RTL 7 om het darts te volgen. De zender heeft het contract met sportpromoter Matchroom Sport met drie jaar verlengd en gaat alle grote televisietoernooien uitzenden.

"Darts lijkt almaar populairder te worden en naast de gevestigde namen als Van Gerwen, Van Barneveld en Klaassen, timmeren steeds meer Nederlandse talenten aan de weg. Darts hoort bij RTL 7, dus ik ben dolblij met deze nieuwe overeenkomst", reageert zenderbaas Marco Louwerens.

Het nieuwe dartsseizoen begint op 27 januari met The Masters.

Lees verder