Vanaf 2018 ook op reis volledig Netflix-aanbod

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vanaf 2018 ook op reis volledig Netflix-aanbod

Vanaf 2018 ook op reis volledig Netflix-aanbod

|
|

Laatste update:

Grenzeloos bingewatchen is binnenkort een feit. Gebruikers van streamingdiensten als Netflix en Spotify kunnen vanaf 2018 in de hele EU hun eigen aanbod zien of horen!

Nu is een Nederlands Netflixabonnement maar beperkt te gebruiken zodra je de grens over gaat. Een Nederlandse serie is nu bijvoorbeeld wel in Nederland te zien, maar zodra je op vakantie gaat naar een ander land, gaat het scherm op zwart. Dit komt doordat de rechten van series en films per land anders zijn geregeld.  

Begrenzing opgeheven

De Europese Unie verwijdert begin 2018 deze barrières per land. Straks krijg je in heel Europa het aanbod te zien wat je thuis ook hebt. Het Europees Parlement, de Europese lidstaten en de Europese Commissie hebben dinsdag een overeenkomst bereikt over het verwijderen van deze belemmeringen voor online media-abonnementen. Daarmee is één digitale Europese markt een stap dichterbij.

Bingewatchen maar

Vanaf 2018 kun je dus ook op reis en op vakantie binnen Europa schaamteloos bingewatchen! Hier alvast wat inspiratie om te gaan kijken.

Lees verder