Van softe SM naar snoeiharde actie: Jamie Dornan in nieuw actiespektakel Borderland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Van softe SM naar snoeiharde actie: Jamie Dornan in nieuw actiespektakel Borderland

Van softe SM naar snoeiharde actie: Jamie Dornan in nieuw actiespektakel Borderland

|
|

Laatste update:

Jamie Dornan trekt momenteel volle - soppende - zalen met het allerlaatste deel van de Fifty Shades-trilogie, Fifty Shades Freed. De populaire films zetten Jamie in één klap op de kaart bij het grote publiek, maar zal de van oorspring Ierse acteur ooit nog van zijn Mr. Grey-imago af kunnen komen? Dornan waagt een poging en gooit het in een nieuw filmproject over een totaal andere boeg.

In goede handen

Hij heeft namelijk een hoofdrol bemachtigd in de nieuwe film Borderland, een keiharde actie-thriller. Zijn tegenspeler is Sam Clafin, die ook al in de nodige romantische films heeft gespeeld (Love Rosie, Me Before You), maar die al wel wat actie-ervaring opdeed in onder meer de The Hunger Games-filmreeks. De mannen zijn in ieder geval in goede handen: de film wordt geregisseerd door Brian Kirk, die onder meer enkele afleveringen van Game of Thrones en Luther regisseerde.

Wraak

In Borderland, dat zich voornamelijk afspeelt in het Londen van de jaren ’70, speelt Dornan een lid van de IRA (het Ierse leger) wiens vrouw per ongeluk wordt doodgeschoten in Ierland. Na het drama besluit hij om de leiding op zich te nemen van een Active Service Unit van de IRA in Londen, waarmee hij zo veel mogelijk chaos en vernietiging probeert te veroorzaken. Tegelijkertijd jaagt hij op de moordenaar van zijn vrouw; een SAS-kapitein (Claflin) die op zijn beurt de IRA-specialist weer op de hielen zit. 

Aan de slag, mannen!

Het script is geschreven door Ronan Bennett, de man achter de succesvolle gangsterfilm Public Enemies, met Johnny Depp. De opnames van Borderland gaan komende zomer van start in Dublin en Londen. Wanneer de film op het witte doek verschijnt, is nog niet bekend. We wachten met spanning af…
Bekijk de trailer van Fifty Shades Freed in bovenstaande video.

Lees verder