Dwayne Johnson en Rocky Johnson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dwayne Johnson en Rocky Johnson

Vader Dwayne 'The Rock' Johnson overleden op 75-jarige leeftijd

|
|

Laatste update:

De vader van Dwayne Johnson, Rocky Johnson, is woensdag overleden. De worstelaar die een grote naam was in de WWE is 75 jaar oud geworden. De twee mannen zijn altijd erg close met elkaar geweest, vooral nadat Rocky Johnson in 1991 met pensioen ging en zijn zoon kon begeleiden met zijn trainingen in de WWE.

Rocky en The Rock

Dwayne Johnson, die laatst stiekem is getrouwd, nam aan het begin van zijn carrière de worstelnaam 'The Rock' als eerbetoon aan zijn vader Rocky. De Jumanji-acteur heeft nog niet van zich laten weten op social media na het trieste bericht. Voorheen is hij altijd erg open geweest over zijn vader en dan met name over zijn jeugd.

Moeilijke jeugd

Zo vertelde Johnson Jr. een aantal jaar geleden dat zijn vader dakloos werd op 13-jarige leeftijd. De reden was zijn stiefvader die hem uit huis zette na een ruzie. “Maar hij heeft doorgevochten en iets voor zichzelf opgebouwd,” zo vertelt de trotse zoon. Niet alle herinneringen aan zijn pa zijn positief: “Toen ik dertien was matte hij me af in de sportzaal en zei dan: 'als je moet overgeven ga je naar buiten, en als je moet huilen ga je maar naar huis naar je moeder.'” Maar The Rock realiseert zich nu dat dit hem heeft gemaakt tot wie hij nu is. Het heeft hem uiteindelijk gebracht tot al deze rollen.

The Young Rock

Eerder deze maand kondigde NBC aan dat het een serie gaat produceren gebaseerd op de jeugd van Dwayne Johnson: The Young Rock. De rol van zijn vader zal dus hoogstwaarschijnlijk hierin behandeld worden. Op dit moment zijn er 11 afleveringen aangekondigd en Dwayne zal zelf meespelen.

Lees verder