Uniek eerbetoon aan Fast & Furious-reeks

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Uniek eerbetoon aan Fast & Furious-reeks

Uniek eerbetoon aan Fast & Furious-reeks

|
|

Laatste update:

De Fast & Furious-films krijgen speciale aandacht tijdens de MTV Movie & TV Awards. De filmreeks krijgt op 7 mei de Generation Award.

Uniek

Het unieke aan de award is dat de Generation Award voor het eerst naar een filmreeks gaat in plaats van naar een individu. De hoogste persoonlijke onderscheiding van de MTV Movie Awards ging eerder naar onder anderen Johnny Depp, Jamie Foxx en Will Smith.

Fast & Furious-hoofdrolspeler Vin Diesel neemt de bijzondere prijs volgende week zondag in ontvangst. Hij wordt vergezeld door zijn tegenspelers Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson en Jordana Brewster.

Records

Het achtste deel in de reeks, The Fate of the Furious, draait op dit moment in de bioscoop. De film brak het record van Star Wars: The Force Awakens door met een opbrengst van 532,5 miljoen dollar het meest succesvolle openingsweekend ooit neer te zetten. Vorige week gaven Vin Diesel en producer Neal Moritz aan dat ze het na tien films wel tijd vinden om de reeks met pensioen te sturen. Het is de bedoeling dat de negende film op 19 mei 2019 in première gaat.

MTV Movie & TV Awards

MTV reikt dit jaar voor het eerst ook prijzen uit aan televisieprogramma’s. De naam werd daarom veranderd van MTV Movie Awards naar MTV Movie & TV Awards. De horrorfilm Get Out is dit jaar met zes nominaties de grootste kanshebber.

Lees verder