Elise Schaap als Danielle in Undercover

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Elise Schaap als Danielle in Undercover

Undercover-actrice Elise Schaap openhartig over miskraam

|
|

Laatste update:

Actrice Elise Schaap, vooral bekend van Netflix-hit Undercover, vertelt openhartig over haar miskraam in de hoop het taboe daaromheen eindelijk te verbreken.  

In de nieuwste editie van tijdschrift JAN vertelt Elise over haar eigen hartverscheurende ervaring. Haar tweede zwangerschap verliep niet zoals gepland: op een gegeven moment stopte het baby-hartje met kloppen. "Normaal gesproken is relativering mijn overlevingskracht", aldus Elise. "En ook al kan ik verstandelijk vrij snel rusten in het feit dat het dan niet zo had mogen zijn, het verdriet bleef zo voelbaar in mijn lichaam."

Undercover, Familie Kruys én De TV Kantine

Door haar rollen als Ruxandra in de Familie Kruys, typetjes in De TV Kantine en Undercover (waar ze momenteel aan werkt) heeft ze het maar wat druk. "Ik wilde dat mijn lichaam weer gezond en sterk werd, voor dit kindje, en daarvoor moest ik het rustiger aan doen." 

Dochtertje

Ze besloot voor zichzelf het rempedaal in te drukken. "Ik ben wel wakker geworden, ja. Ik ga het niet meer zo ver laten komen. Ik ga mezelf niet voorbijrennen." Elise wil nu nog meer genieten van haar eigen leven met dochtertje Ava. "Ik ben geen moeder geworden om alleen maar te werken. In mijn geval komt mijn gezin echt op één."

Elise en Ava:

Undercover seizoen 2

We gaan Elise overigens gewoon terugzien als gangstervrouw Daniëlle in Undercover seizoen 2. Want hoewel ze - spoiler alert! - momenteel in de bak zit, net als Ferry (Frank Lammers), speelt ze uiteraard weer een grote rol. Waar seizoen 1 vooral om xtc en undercoveragenten ging, focust het nieuwe seizoen zich op illegale wapenhandel. Lees hier meer over Undercover seizoen 2

Het volledige interview met Elise Schaap lees je in de nieuwe JAN.

Lees verder