Typhoon bij Zomergasten

Veronica Superguide logo
Typhoon bij Zomergasten

Typhoon ontving doodsbedreigingen na Zomergasten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Afgelopen zomer was Typhoon te zien in een openhartige aflevering van Zomergasten. Hij besprak hierin zijn ervaring met racisme, waarna hij met de dood werd bedreigd. Dat vertelde hij in het AD.

“Na de uitzending twitterde Geert Wilders dat ik maar een ander land moest zoeken als het me hier niet beviel”, zei de rapper in het interview. “Dat soort opmerkingen raakt me nog het minst. Het is bijna slapstick.”

Doodsbedreigingen

De reacties op Zomergasten gingen verder dan een tweet van Wilders: “Er zijn ook echte doodsbedreigingen binnengekomen. Nu heb ik een heel dikke huid, maar dat soort berichten sijpelt toch door naar je binnenste.”

De rapper vertelde dat de bedreigingen hem zeker wat deden: “Je raak in een staat van voortdurende waakzaamheid. Een heel naar gevoel is dat.”

Lichthuis

Bij Zomergasten besprak hij met Janine Abbring ook zijn nieuwe album Lichthuis: “Hiphop heeft gelukkig een rauwe en directe energie in zich.”

Hij gaat het onderwerp racisme niet uit de weg: “Op de track Botoman ben ik explicieter dan ooit over mijn kleur en over het racisme dat ik heb ervaren. Ik rap over het bestaan van een zwarte man in een witte wereld. Dat mocht niet multi-interpretabel zijn.”

Lees verder