Jan Roos

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Roos
BN'ers

Twitter verwijdert account Jan Roos: ‘Na tweet over homo’s’

|
|

Laatste update:

Het Twitteraccount van Jan Roos is zaterdagavond verwijderd. Een reden heeft de Roddelpraat-maker niet gekregen, maar hij vermoedt dat hij is verwijderd vanwege het plaatsen van een tweet over homo's, zo reageert hij tegenover het ANP.

 

‘Ga eens dood joh’

"Ik wens iedereen die gaat homo's kijken veel plezier vandaag", schreef Jan zaterdagmiddag op Twitter. Daarop reageerde iemand dat Jan weer "roddels" de wereld in kon brengen en "doen alsof het journalistiek knap werk is". Daarop reageerde Jan met "ga eens dood joh".

 

‘Dit is wat woke doet’

Jan weet niet waarom zijn account is verwijderd. Het "schijnt te maken te hebben met mijn tweet over homo’s kijken", zo laat hij weten. "Ik snap het ook niet. Maar dit is wat woke doet."

 

Beleidsplan 

Onlangs kondigde rechtbankabonnementhouders Jan en Dennis Schouten aan dat ze bezig zijn om een beleidsplan op te zetten voor een eigen omroep.

Nihilistische omroep

"Roddelpraat gaat zich aanmelden als aspirant-omroep om de hele boel daar op te kleuren", riep Jan. En eh... de 'Roddelpraat-omroep' heeft een... bijzondere signatuur. "Als je een omroep wilt beginnen, moet je komen met een groep die nog niet bediend wordt. (...) Wij hebben onderzoek gedaan naar onze achterban: het wordt de Nihilistische Omroep, een omroep voor nihilisten. Wat zijn dat? Mensen die eigenlijk werkelijk nergens om geven. Dus die zijn niet politiek geëngageerd, het interesseert ze gewoon geen ene moer en dat hele gezeur over de maatschappij maakt ze ook niet uit."

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

 

Lees verder