Twee mensen per cel? Niet in deze gevangenissen!

Veronica Superguide logo
Twee mensen per cel? Niet in deze gevangenissen!

Twee mensen per cel? Niet in deze gevangenissen!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ewout Genemans laat zich voor een nieuw RTL5-programma vrijwillig opsluiten in zes van de meest beruchte gevangenissen ter wereld. Wij hebben een voorproefje.

Leven als beesten

"Gevangenschap in Nederland betekent maximaal met twee personen op een cel", begint de voice-over in deze trailer van het nieuwe RTL-programma. "Gevangenen hebben er net als iedereen rechten, en naast je eigen tv mag je er sporten en studeren. In veel buitenlandse gevangenissen gelden die rechten niet. (...) Daar geldt het recht van de sterkste."

De voice-over wordt nog even onderbroken door een gevangene die presentator Ewout Genemans vertelt dat ze in zijn gevangenis als beesten moeten leven, en zich daardoor ook als beesten gaan gedragen. Je kunt je er iets bij voorstellen, als je deze beelden ziet.

Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel

Ewout bezoekt gevangenissen in Brazilië, de Filipijnen, Madagaskar, Curaçao, Polen en Mexico. In elke gevangenis blijft hij drie dagen en blijft hij ook overnachten. Zo ervaart de presentator de barre omstandigheden waarin de gevangenen hun straf uitzitten aan den lijve.

“Ik vond het heel indrukwekkend en bijzonder om dit programma te maken", aldus de presentator zelf. "Door er ook te slapen kom je heel dichtbij en dwing je het respect van de gevangenen af. Hierdoor komen alle geheimen van de gevangenis boven water en heb ik een uniek kijkje gekregen in een wereld waar je nooit in hoopt te belanden. De eerste nacht dat ik in een van de gevangenissen moest slapen heb ik geen oog dicht gedaan. Het is afschuwelijk als je in een buitenlandse gevangenis terechtkomt.”

Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel is vanaf dinsdag 16 mei op RTL5 te zien.

Lees verder