TVOH-presentator Martijn Krabbé opgelucht: ‘Tijd voor volgende stap’

Vandaag maakte het Openbaar Ministerie de uitkomsten bekend van het onderzoek naar The Voice of Holland. Zaken tegen Marco Borsato een Ali B. werden stopgezet vanwege gebrek aan bewijs, maar Ali en Jeroen Rietbergen worden wel vervolgd. The Voice-presentator Martijn Krabbé is opgelucht: “Het is nu aan de rechter."

Martijn Krabbé bij Jinek

Aan tafel bij Jinek werd natuurlijk stilgestaan bij de grootste mediarel sinds tijden: het machtsmisbruik bij The Voice of Holland. Het onderzoek naar strafbare feiten duurde maanden, waarin alle betrokkenen in spanning zaten. Volgens Martijn betekent dit dat het onderzoek zorgvuldig uitgevoerd is. “Het heeft lang geduurd, maar ik maak daaruit op dat er uitgebreid onderzoek is gedaan. Het is goed dat er een volgende stap wordt gezet. Het is nu aan de rechter, en daar hoort het ook.” 

Opgelucht 

Martijn wilde - uit respect voor de slachtoffers - niet dat het gesprek om hem zou draaien, maar hij deelde wél dat de hele discussie hem niet in de koude kleren ging zitten. “Ik heb er veel verdriet van gehad.” Eva: “Alsof je denkt dat je iemand kent, maar dat je hem niet kent?” Martijn: “Ja, ik was opgelucht toen ik het nieuws zag.”

Reacties op TVOH-onderzoek

Eerder op de dag kwamen er al andere reacties op het nieuws binnen. The Voice-kandidate Nynke, die aangifte tegen Jeroen Rietbergen deed vanwege aanranding, meldde vandaag dat ze “eindelijk het gevoel heeft dat ze erkenning krijgt voor wat haar is overkomen.” Volgens haar advocaat Sébas Diekstra heeft zijn cliënt eindelijk het idee “dat ze als slachtoffer echt gehoord wordt.”

Marco Borsato, die niet verder onderzocht wordt in het kader van The Voice maar tegen wie nog wél een andere zaak loopt, reageerde vandaag niet. Jeroen Rietbergen noemde het besluit van het Openbaar Ministerie “een zware klap”. Linda de Mol, de (ex-)partner van Rietbergen heeft al aangekondigd geen uitspraken over de zaak te willen doen.

The Voice-coach Ali B. werd voor vier mogelijke zedenmisdrijven onderzocht, waarvan er vandaag één werd geseponeerd. Voor de andere drie zaken wordt de rapper/presentator alsnog vervolgd. Volgens Ali B. lopen er momenteel gesprekken met alle betrokkenen, en betreurt hij het dat de zaken alsnog voor de rechter komen.

Je ziet Jinek elke werkdag op RTL 4, rond 22.00 uur.