Het coronavirus: feiten en fabels van de NOS op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het coronavirus: feiten en fabels van de NOS op NPO 1

Tv-zenders weigeren dagelijks ‘coronajournaal’ van de overheid

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

"Verschillende televisiezenders" van Nederland weigerden toen minister Bruno Bruins (Medische Zorg & Sport) aanbood om met een dagelijks 'coronajournaal' van de overheid te komen.

Dat meldt De Telegraaf. Bruins had een "talking head" in gedachten. Iemand die iedere dag op een vast moment via de televisie Nederlanders "kort, bondig en begrijpelijk" op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus - en dat zijn er nogal wat.

Nope

De zenders in kwestie, welke het zijn wil Bruins niet zeggen, weigerden. De reden? Ze vinden dat ze de kijker al meer dan genoeg informeren over corona en alles eromheen én willen niet de indruk wekken dat ze een spreekbuis van de overheid zijn. 

Vragen

Er zou in het dagelijkse programma - dat er dus niet komt - ook tijd worden ingeruimd om vragen te beantwoorden die bellers met het landelijke informatienummer die dag het meest zouden hebben gesteld. Overigens besteden zender al erg veel tijd en ruimte aan corona: NPO 1 komt nu zeven dagen per week met Op1 en zendt extra journaals uit, NPO 3 komt met live kinder-tv, RTL 4 zet ook extra journaals in en laat Jinek een uur eerder beginnen én SBS6 houdt kijkers op de hoogte met In Het Hart van Nederland. Nou; genoeg mogelijkheden om je te laten informeren!

Lees verder