Janelle Monáe, Taraji P. Henson en Octavia Spencer in Hidden Figures

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Janelle Monáe, Taraji P. Henson en Octavia Spencer in Hidden Figures

Dit mag je niet missen in mei op tv!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Mei staat voor de deur en dat betekent weer een lading goede films en programma’s op de buis. Pak die popcorn er maar bij en geniet van alles wat er deze maand te zien is. Wij hebben alvast een lijstje voor je gemaakt van onze favorieten.

1 mei

Sonny Boy - 20:25 op NPO3

Eind jaren '20 neemt de alleenstaande moeder Rika van der Lans uit Den Haag de 17 jaar jongere Waldemar Nods uit Suriname op als onderhuurder. Ze worden verliefd en krijgen een zoon, Sonny Boy. De liefde van Rika en Waldemar overleeft vooroordelen en tegenwerking van de buitenwereld, maar dan breekt de oorlog uit. Een lekkere tranentrekker in het midden van de week. 

The Internship – 22:00 op Net5

Heb je toch meer zin om te lachen vandaag, dan is dit misschien een betere optie voor jou! Je volgt het verhaal van twee uitgerangeerde verkopers Billy (Vaughn) en Nick (Wilson) die zichzelf opnieuw proberen te bewijzen door zich aan te melden voor een felbegeerde stage bij Google. Maar het verkrijgen van toegang tot deze utopie is slechts het begin. Nu moeten ze concurreren met de grootste genieën van het land. 

2 mei

Chantal komt werken – 20:30 op RTL4

De slaappartijtjes van Chantal zijn voorbij en nu is het tijd om haar handen uit de mouwen te steken. Chantal gaat deze week aan de slag als reisleider. Oftewel een groep toeristen alles in één dag proberen te vertellen over die typische Nederlandse kaas, tulpen, molens en klompen. En ondertussen moet je ze ook nog meenemen in een toeringbus door heel Nederland. Het is de vraag wat de toeristen precies van Chantal's verhaal meekrijgen. 

3 mei

All together now – 20:30 op RTL4

Wordt dit programma de vervanger van The Voice? In deze talentenjacht moeten de kandidaten ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk van de 100 muziekprofessionals van hun stoel komen en mee gaan zingen. Alleen dan maakt de deelnemer kans op de prijs van 10.000 euro. Ga jij ook meezingen en swingen?

All together now Nederland

4 mei

Hidden figures – 20:05 op Net5

Iedereen kent het verhaal wel van de ‘space race’ tussen Rusland en Amerika om als eerste een astronaut de ruimte in te schieten. Maar wie denkt dat dit allemaal het werk van blanke mannen was, moet zeker Hidden Figures kijken. De rest trouwens ook want het is een fijne feelgood-film met top acteerwerk van onder andere Octavia Spencer die voor haar rol een Oscarnominatie ontving. 

5 mei

Artiesten voor de vrijheid 2019 – 23:15 op NPO3

Bevrijdingsdag is de dag waarop we onze vrijheid vieren, voornamelijk door middel van gratis festivals af te gaan. Wanneer je zelf bent uitgefeest en thuis op de bank ploft, kan je nog even nagenieten met de ambassadeurs van dit jaar. Volg Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt door het land heen tijdens hun optredens op de verschillende feestjes. 

10 mei

Vreemdgaan met Filemon – 20:25 op NPO3

Een programma over vreemdgaan en jaloezie, daar zien we de brave Filemon Wesselink niet zo snel iets mee te maken hebben. In deze reportageserie onderzoekt hij onze monogame cultuur. Hoe zijn we zo monogaam geworden en waarom hechten wij hier zoveel waarde aan? Je ontdekt het vrijdag! 

Lees verder