TV-serie over ontstaan Wu-Tang Clan op komst

Veronica Superguide logo
TV-serie over ontstaan Wu-Tang Clan op komst

TV-serie over ontstaan Wu-Tang Clan op komst

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er komt een TV-serie over het ontstaan van de legendarische rapgroep The Wu-Tang Clan. Oprichter RZA, inmiddels zelf een redelijk succesvol acteur, gaat de serie schrijven en regisseren samen met Alex Tse, die onlangs de remake van de blaxploitation-film Superfly maakte.

Zooitje ongeregeld uit de ‘Hood

Het lijkt erop dat de Eastcoast rap scene met deze serie over de New Yorkse rapcrew graag een graantje wil meepikken van het succes van 'Straight Outta Compton', de biopic van Westcoast rapgroep N.W.A. Maar het verhaal van de Wu-Tang Clan kan minstens zo boeiend worden als dat van Dre, Cube en Eazy. De serie speelt zich af begin jaren negentig, net als de crack en cocaïne-epidemie in de achterbuurten van New York op zijn hevigst is. Tegen deze achtergrond weet rapper en producer RZA (Robert Diggs) uit een zeer getalenteerd zooitje ongeregeld één van de meest succesvolle rapgroepen allerlei te smeden.

Ol' Dirty Biopic?

De meest onhandelbare van het stel was de knettergekke Ol' Dirty Bastard, waar je al een tv-serie op zich over zou kunnen maken. Jaren terug was ook al een Ol' Dirty-biopic aangekondigd met Michael Kenneth Williams, bekend als Omar uit The Wire en als Chalky White uit Broadwalk Empire, in de titelrol. Of die film er nu nog gaat komen is onduidelijk.

Enter the Wu-Tang (36 Chambers)

Het debuutalbum van de groep, Enter the Wu-Tang (36 Chambers) uit 1993, sloeg in als een bom en staat tot op de dag van vandaag bekend als één van de allerbeste hiphop albums ooit gemaakt. De hits van dit album kwamen onlangs nog voorbij in Marvel’s Luke Cage, want zowat alle vette gevechten in deze serie gaan vergezeld met klassiekers van Enter The Wu Tang. Hetzelfde gold voor het eindgevecht in Marvel’s The Defenders. Wu-Tang rapper Method Man duikt zelf nog op in een cameo aan het einde van het eerste seizoen, terwijl Ghostface Killah zijn raps ten gehore brengt op een feestje in seizoen twee. Maar terwijl Luke Cage bij Netflix zit, komt deze serie over de Wu-Tang bij Hulu terecht. Het is dus nog niet bekend of en hoe we die ook in Nederland kunnen zien.

Lees verder