True Blood Cast

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
True Blood Cast

True Blood keert terug... als musical?

|
|

Laatste update:

Meer dan vier jaar nadat de laatste aflevering van True Blood is uitgezonden, gaat de vampierenserie verder in het theater. Bedenker Alan Ball heeft namelijk laten weten dat er een musical rond de HBO-serie in productie is. Dit maakte hij bekend op een evenement in Los Angeles ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de eerste aflevering.

Vampieren uit de kast

Ook al wordt Ball aangewezen als de bedenker van de serie, de verhalen zijn eigenlijk gebaseerd op de Southern Vampire Mysteries-boeken van schrijfster Charlaine Harris. De musical zal zich vooral op de eerste verhalen uit deze reeks richten, en wordt daarmee een soort prequel voor de TV-serie: “Het vertelt het verhaal van de vampieren die uit de kast komen in een wereld waarin de mensen eigenlijk niet klaar zijn”, aldus Ball.

Jessica Chastain en Benedict Cumberbatch als Sookie en Bill?

De man achter de vampierenserie die uiteindelijk zeven seizoenen lang liep vertelde ook nog wat mooie anekdotes over de casting. Zo had het volgens Ball weinig gescheeld of de hoofdrollen van Sookie en Bill waren niet door Anna Paquin en Stephen Moyer gespeeld, maar door Jessica Chastain en Benedict Cumberbatch! Dat zou voor Paquin en Moyer dubbel balen zijn geweest, want niet alleen zouden ze dan een vette hoofdrol zijn losgelopen, ook hadden ze de liefde van hun leven misschien nooit ontmoet. De vlam sloeg namelijk al snel over tussen de twee hoofdrolspelers en ze zijn dan al sinds 2010 getrouwd. Ook Jennifer Lawrence had bijna meegespeeld, maar aangezien zij pas 17 was toen True Blood begon vonden de makers haar te jong voor zo'n serie boordevol bloed en bloot.

Halloween-uitvoering van de Chippendales?

True Blood maakte ook grote sterren van onder meer Alexander Skarsgard en Joe Manganiello, die veelvuldig met ontbloot bovenlijf te zien waren. Het moet dan ook niemand verbazen als deze True Blood-musical straks een soort Halloween-uitvoering van de Chippendales wordt.

Lees verder