Persfoto Trijntje Oosterhuis, The Passion

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Persfoto Trijntje Oosterhuis, The Passion

Trijntje Oosterhuis mag alsnog Maria spelen in The Passion

|
|

Laatste update:

Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis speelt dit jaar Maria in de nieuwe editie van The Passion. Dit stond eigenlijk al op de planning voor vorig jaar, maar die editie ging toen niet door vanwege de coronacrisis.

Ze vindt het dan ook een hele eer dat ze opnieuw is gevraagd. "Ik vind het bijzonder om de rol van Maria te vervullen en wil de kijker vanuit deze rol hoop geven, want dat heeft de wereld op dit moment wel nodig", laat de zangeres weten in een reactie.

Engelstalige nummers

De muzikale paasvertelling ziet er dit jaar wel ietsje anders uit dan we gewend zijn. Naast de horde fans die hoogstwaarschijnlijk nog altijd niet aanwezig kunnen zijn in april van dit jaar, horen we voor het eerst ook Engelstalige nummers de revue passeren! Dat komt mede omdat de organisatie nu in handen is van KRONCRV. Zo zal Trijntje zich onder meer wagen aan een bewerking van Tears in Heaven van Eric Clapton. Dat belooft nu al een hemels optreden te worden!

We hebben een podcast met kijktips!

Andere hoofdrolspelers

Naast Trijntje Oosterhuis is ook al bekend dat Anita Witzier dit jaar aan de slag gaat als de verslaggever, Humberto Tan als de verteller en dat het festijn zal draaien om het thema 'ik ben er voor jou'. Wie de andere hoofdrolspelers zijn, wordt pas op 17 februari onthuld. Vorig jaar waren er rollen weggelegd voor Tim Akkerman, Soy Kroon en Jan Kooijman, maar of zij dit jaar ook weer van de partij zijn in Roermond, valt nog even af te wachten. 

The Passion is op donderdag 1 april te zien op NPO1.

Lees verder