Trijntje Oosterhuis: ‘Hoop dat Marco Borsato op zijn pootjes terechtkomt’

Marco Borsato zit al een tijd in de hoek waar de klappen vallen, dankzij beschuldigingen van het betasten van The Voice-deelneemsters én seksueel misbruik van een 15-jarige. Zijn vriendin Trijntje Oosterhuis worstelt enorm met de situatie, omdat ze Borsato behoorlijk goed kent. “Hij blijft welkom bij mij.”

Trijntje Oosterhuis

In een interview met de Telegraaf vertelt Trijntje over een concertreeks die ze eerder deze week gaf. Haar vriend Marco Borsato was daarbij niet aanwezig, waar ze begrip voor heeft. “Ik kan me goed voorstellen dat hij even geen openbare dingen opzoekt.” De zanger gaat volgens Trijntje door “een hele moeilijke en kwetsbare tijd.” 

‘Marco blijft welkom’

Ondanks de zware beschuldigingen hoopt Trijntje, die in 1997 de megahit Wereld zonder Jou, scoorde met Borsato, dat het weer goedkomt met de zanger. “Ik weet niet wat hij wil en gaat doen. Misschien treedt hij nooit meer op, who knows. Al hoop ik voor hem dat alles uiteindelijk op z’n pootjes terechtkomt en het leven hem weer goed zal vallen. Marco is voor mij een geweldige artiest, die ik de wereld gun. Hij blijft welkom bij mij.”

Hoewel ‘kamp Marco’ alle beschuldigingen van de hand wijst, is misdaadjournalist John van den Heuvel er wel van overtuigd dat er iets niet helemaal in de haak is. Een rechtszaak zal duidelijkheid moeten verschaffen, maar momenteel is nog niet duidelijk wanneer deze van start gaat.