Albert Verlinde in Shownieuws

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Albert Verlinde in Shownieuws

'Triest wat er met Albert Verlinde is gebeurd'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

AD's snoeiharde tv-columniste Angela de Jong hakt even flink in op showbizzdeskundige Albert Verlinde. Ze vindt dat hij nogal is afgetakeld sinds zijn RTL Boulevard-hoogtijdagen en noemt Alberts huidige Shownieuws-optredens, en dan met name zijn plotselinge beschuldiging richting Humberto Tan, "in- en intriest". Oef...

Vorige week, nog voor de #BOOS-aflevering over de misstanden bij The Voice, begon Albert in Shownieuws opeens over Humberto die in zijn RTL Late Night-dagen ongepaste appjes naar vrouwelijke tafelgasten zou sturen. En enorme rel volgde: Humberto reageerde als door een wesp gestoken, deed aangifte en er ontstond nogal wat verbazing bij kijkers. Zo ook bij Veronica Superguide-columnist Rob Goossens, die het allemaal "lachwekkend" vond van Albert. Gisterenavond ging Albert alsnog diep door het stof voor zijn aantijgingen, die hij nu zelf ook 'idioot' noemt. Angela zag het - met pijn in het hart!

'Triest wat er met Albert Verlinde is gebeurd'

Angela vs. Albert

Dat Albert tegenwoordig in Shownieuws zit en zulke uitspraken doet, vindt ze "in- en intriest". Hij was "ooit een heel grote meneer in tv-land", vindt Angela. "Wiens nieuwtjes en mening je als kijker serieus nam. Die samen met Beau van Erven Dorens iconische tv heeft gemaakt. Die genoeg rellen veroorzaakte vanachter de desk van RTL Boulevard, maar wél drie keer nadacht voor hij klinkklare onzin uitkraamde." Er is nu niets meer van over, oordeelt 'de schrik van Hilversum'.

'Door het riool gespoeld'

De columniste is geen grote Shownieuws-fan, to put it mildly. Er zitten volgens haar "tweederangs showbizzdeskundigen" die "avond aan avond opzichtig hun vriendjes en werkgever bewieroken". "En hij doet er al even hard aan mee. Van zijn reputatie was al weinig meer over sinds het episch geflopte 6Inside. Maar met Humberto-gate zijn de laatste restjes door het riool gespoeld."

"Het doet me gewoon pijn om te zien", sluit ze weer een vernietigende column af. "Maar laten we niet vergeten: wat kan hij musicals produceren hè?"

De draad een beetje kwijt? Lees hier alles over Humberto-gate.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder