Trailer voor Midway belooft explosiefestijn van de maker van Independence Day

Veronica Superguide logo
Trailer voor Midway belooft explosiefestijn van de maker van Independence Day

Trailer voor Midway belooft explosiefestijn van de maker van Independence Day

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wij hebben bij Superguide zo'n gezonde obsessie met Michael Bay en zijn explosiefetisj dat we nog wel eens vergeten dat er nog een regisseur is wiens gehele oeuvre voornamelijk bestaat uit ontploffingen en andere rampen. Dan hebben we het natuurlijk over Roland Emmerich, de man achter weinig subtiele blockbusters als Independence Day, The Day After Tomorrow, 2012 en White House Down. Hoe onterecht het is dat we Roland over het hoofd zien, bewijst de trailer voor zijn nieuwe film Midway.

De Duitse regisseur verfilmt in deze Tweede Wereldoorlogfilm de slag bij Midway, die zes maanden na de aanval op Pearl Harbor plaatsvond. Met een beetje goede wil kun je Midway dus als een officieus vervolg op Michael Bays Pearl Harbor zien. Afgaande op de trailer lijkt de film in elk geval eenzelfde combinatie van over the top oorlogsgeweld en dik aangezet melodrama te hebben.

Er is duidelijk zo'n groot gedeelte van het budget opgegaan aan special efffects dat er weinig geld meer over was voor hoofdrolspelers van naam. Vandaar dat we ineens naast de altijd aardige Patrick Wilson de net-niet Transporter Ed Skrein in een hoofdrol zien, samen met Mandy Moore en een besnorde Nick Jonas. De bijrollen lijken dan wel weer goed gevuld met mooie namen als Darren Criss, Aaron Eckhart, Luke Evans, Dennis Quaid en Woody Harrelson, alleen die zijn in de trailer amper te zien. Midway zorgt er vanaf 14 november voor dat alle explosiefetisjisten weer aan hun trekken komen in de bioscopen.

Lees verder