david copperfield film

Veronica Superguide logo
david copperfield film

Droogkomische trailer The Personal History Of David Copperfield

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Personal History of David Copperfield heeft een trailer uitgebracht. Deze film met onder andere Dev Patel (Slumdog Millionaire) en Hugh Laurie (House) als Mr. Dick komt begin 2020 in de bioscoop.

Is 't wat?

The Personal History of David Copperfield is een Brits-Amerikaanse film die én een kostuumdrama is, én een comedy. Armando Lannucci is de regisseur. De film is gebaseerd op David Copperfield, een wereldberoemde roman van schrijver Charles Dickens. Dus ongetwijfeld zal de film ook bekeken worden voor de boekenlijsten. De eerste kritieken zijn nogal wisselend. Van 'verkrachting van Dickens' meesterwerk' tot 'slimme komische vertaling van klassieker'. Wij hebben 'm nog niet gezien, dus kunnen er niet veel over zeggen. Kijk zelf maar eens:

Super Dickensiaans verhaal, je weet wel

De film gaat over het leven van David Copperfield, jawel, een jongen die een niet al te warme relatie heeft met zijn stiefvader. Typisch Dickensiaans, mogen wij wel zeggen (ja, zet dat maar op je boekverslag) Deze nogal onaangename man stuurt hem naar het duistere en vieze Londen (óók al zo typisch Dickensiaans! Thank us later...) De hoofdrollen worden vertolkt door, zoals gezegd, Dev Patel en Hugh Laurie, en door  Tilda Swinton en Ben Whishaw. 

Lees verder