Nikkie de Jager

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nikkie de Jager
BN'ersVI

Tot 8 jaar cel voor overvallen op Nikkie de Jager en René van der Gijp

|
|

Laatste update:

Een afsluiting van een vervelend hoofdstuk voor Nikkie de Jager en René van der Gijp. Hun overvallers krijgen tot acht jaar cel opgelegd door de rechtbank in Rotterdam, dat meldt AD. In 2020 werd YouTube-make-upper Nikkie het slachtoffer van een gewapende overval. Datzelfde jaar werd ook VI-analist René belaagd, maar die overval mislukte.

Geen criminele organisatie

De rechtbank oordeelt dat de in totaal acht verdachten van vier overvallen en drie inbraken in onder meer Uden en Dordrecht - de woonplaatsen van Nikkie en René - geen onderdeel zijn van een criminele organisatie en dat er dus geen sprake is van een samenwerkingsverband.

5,5 tot 8 jaar cel

Wel legt de rechtbank celstraffen op van 7 en 5,5 jaar aan de Rotterdamse overvallers achter onder meer de gewapende overval op Nikkie en haar verloofde Dylan. Voor de mislukte overval op René van der Gijp en een aantal andere misdrijven is een 21-jarige uit Ridderkerk veroordeeld tot 8 jaar cel. Dat is één jaar meer dan geëist werd.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder