Tony Almeida keert terug in 24-spinoff

Veronica Superguide logo
Tony Almeida keert terug in 24-spinoff

Tony Almeida keert terug in 24-spinoff

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De spin-off serie 24: Legacy heeft dan wel een nieuwe hoofdrolspeler, maar er zal ook een bekend gezicht terugkeren. Carlos Bernard, een van de vaste acteurs van hitserie 24, keert terug als Tony Almeida in de nieuwe serie die volgend jaar wordt uitgezonden. 

Dat werd bekendgemaakt tijdens New York Comic Con. Bernard speelde in zes van de acht seizoenen van 24 mee als Tony Almeida. De collega van Jack Bauer leek te zijn overleden bij een aanslag, maar keerde in een latere reeks terug als schurk.

24-universum

Het is de eerste acteur uit de originele reeks waarvan gemeld is dat hij ook in de spin-off te zien is. Kiefer Sutherland, die in 24 de held Jack Bauer speelde, keert vooralsnog niet terug, maar producenten beklemtonen wel dat zijn personage “nog ergens in het 24-universum aanwezig is”.

De hoofdrol in de spin-off wordt gespeeld door acteur Corey Hawkins (Straight Outta Compton). Het ‘realtime’-element van 24 - elke aflevering beslaat een uur uit het leven van de held - wordt niet veranderd. De nieuwe serie wordt ontwikkeld door drie producenten van de oude reeks. Verder spelen onder anderen Miranda Otto (The Lord of the Rings), Dan Bucatinsky (Scandal) en Charlie Hofheimer (Black Hawk Down) een rol in de serie.

Kijkcijferkanon

24, dat tussen 2001 en 2014 negen seizoenen liep, was zeker de eerste jaren een kijkcijferkanon en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes en twee Emmy's. Er werd lange tijdgepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project nooit van de grond kwam.

24: Legacy gaat op 5 februari van start op de Amerikaanse televisiezender Fox.

Lees verder