Tom Hardy als Venom en Tom Holland als Spider-Man

Veronica Superguide logo
Tom Hardy als Venom en Tom Holland als Spider-Man

Huh? Tom Holland's Spider-Man zat eigenlijk in Venom

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De buitenwereld verkeert nog steeds in staat van volledige verwarring terwijl Disney en Sony nog altijd weinig zeggen over Spider-Man's... 'situatie'. Een nieuw gerucht zaait nóg meer verwarring: Tom Holland zou namelijk opduiken in Venom?!

We worden elke nacht badend in het zweet wakker en denken dan héél even dat het allemaal slechts een nachtmerrie was: Spider-Man die het MCU verlaat. Maar nee, het lijkt écht waar te zijn sinds de Spidey-deal tussen Sony en Disney klapte. Nu druppelen er steeds meer details binnen over Tom Holland en zijn versie van Spider-Man. Wist je bijvoorbeeld dat hij een cameo filmde voor Venom (2018)? 

Tom Holland in Venom

Hij zou volgens geruchten even kort opduiken in superheldenfilm Venom (die je sinds kort op Netflix kunt checken). Hiermee wilde Sony bevestigen dat de bekende Marvel-anti-held Eddie Brock (Tom Hardy) gewoon rondliep in het MCU én dat Venom er dus eigenlijk óók bijhoort. Nou, dit zit net even anders, want zoals we inmiddels weten, is Venom 'slechts' een standalone film zonder Marvel Studio's-connecties en zat Tom er helemaal niet in. 

Hoe zit het? Disney greep in

Disney en daarmee dus ook Marvel Studio's/MCU zette volgens Comicbookmovie uiteindelijk een streep door deze cameo, waarin Peter Parker even door het beeld liep met een groepje studenten tijdens een trip naar de Life Foundation. Naar verluidt wilden de hoge bazen absoluut niet dat Venom bij het MCU zou horen. Tom nam de scène dus voor niks op. Hmm....

Venom 2

Intussen werkt Sony gewoon vrolijk verder aan Venom 2 (met déze bekende acteur als regisseur). Niet gek: deel één ontpopte zich als groot financieel succes. Heel simpel gezegd zou Tom Holland gewoon een rol kunnen spelen in dit vervolg - mocht er in de tussentijds niets aan de 'deal' veranderen, tenminste. Spidey blijft natuurlijk gewoon in handen van Sony, die al jaren de filmrechten bezit. En... 1+1=2! 

Lees verder