Tom Hanks krijgt prestigieuze prijs voor rol in Sully

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tom Hanks krijgt prestigieuze prijs voor rol in Sully

Tom Hanks krijgt prestigieuze prijs voor rol in Sully

|
|

Laatste update:

Tom Hanks krijgt een prestigieuze onderscheiding voor zijn rol in de film Sully: de Hollywood Actors Award. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse Hollywood Film Awards bekendgemaakt, meldt de site Deadline.

“Tom Hanks heeft opnieuw een fantastische acteerprestatie geleverd”, laat de organisatie weten. “En dat terwijl hij in zijn carrière al zo veel acteerprestaties van formaat heeft neergezet.” Hij krijgt de prijs begin volgende maand uitgereikt van James Corden tijdens de twintigste editie van de Hollywood Film Awards.

Sully

In Sully, een film van Clint Eastwood, speelt Hanks de rol van de heldhaftige piloot Chesley 'Sully' Sullenberger die zijn defecte vliegtuig met een noodlanding op het ijskoude water van de Hudson rivier wist te landen op 15 januari 2009. De noodlanding wordt het 'Mirakel op de Hudson' genoemd. 

Hij redt met deze spectaculaire manoeuvre de levens van alle 155 passagiers aan boord. Maar terwijl Sully geroemd wordt door het publiek en de media om zijn buitengewone reddingsactie en vliegprestatie, is er een onderzoek gaande dat zijn reputatie en carrière dreigt te vernietigen.

Hanks won eerder al twee Oscars voor rollen in de films Philadelphia en Forrest Gump. Vanaf 13 oktober is hij te zien in Inferno, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown, en eenvervolg op The Da Vinci Code en Angels & Demons.

Lees verder