Toch nog tv-dictee bij NTR

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Toch nog tv-dictee bij NTR

Toch nog tv-dictee bij NTR

|
|

Laatste update:

De NTR komt op de valreep van dit jaar tóch nog met een tv-dictee. Het kleine dictee is onderdeel van het nieuwe NTR-programma De Avond van Taal dat op zaterdagavond 30 december wordt uitgezonden op NPO 2. Annechien Steenhuizen van het NOS Journaal leest het dictee voor.

BN'ers

Voorafgaande aan de spellingtest spelen de BN'ers en politici een taalquiz onder leiding van Margriet van der Linden. In verschillende quizrondes nemen columnist en schrijver Aaf Brandt Corstius en acteur Marcel Musters het op tegen zanger Dave von Raven en gitarist Arjan Spies van The Kik. Bij de politici strijden Paul van Meenen (D66) en Judith Tielen (VVD) tegen Diederik Boomsma (CDA) en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie).

De winnaars van de quizrondes schuiven door naar het dictee. De finalisten lossen een rebus op die leidt naar een gedicht van de Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin. De winnaars mogen zich Taalkenners van 2017 noemen.

Genootschap Onze Taal maakt tijdens de tv-uitzending het woord van het jaar bekend. Vorig jaar was 'brexit' het woord van het jaar bij Onze Taal, het jaar daarvoor was het 'sjoemelsoftware'.

Lees verder