Titanic-regisseur James Cameron feliciteert Avengers op ludieke wijze

Veronica Superguide logo
Titanic-regisseur James Cameron feliciteert Avengers op ludieke wijze

Titanic-regisseur James Cameron feliciteert Avengers op ludieke wijze

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Regisseur James Cameron heeft op sportieve wijze Avengers: Endgame gefeliciteerd met het behalen van de tweede plek in de lijst met grootste films ooit. De afgelopen tien jaar werd die plaats ingenomen door Camerons eigen Titanic, met een opbrengst van 2,187 miljard dollar. Avengers: Endgame had er nog geen twee weken voor nodig om daar overheen te gaan met een opbrengst die op moment van schrijven op 2,3 miljard staat. De filmmaker plaatste een afbeelding op Twitter waarin de Titanic ten onder gaat nadat deze tegen een ijsberg in de vorm van het Avengers-logo aanbotst.

Geweldige prestatie

“Een ijsberg bracht de echte Titanic tot zinken, de Avengers brachten mijn Titanic tot zinken. Iedereen hier bij Lightstorm Entertainment juicht jullie geweldige prestatie toe. Jullie hebben bewezen dat de filmindustrie niet alleen springlevend is, maar zelfs groter dan ooit is”, aldus de normaal echt niet zo bescheiden Cameron.

Mooie Hollywoodtraditie

De felicitaties van Cameron zijn in lijn met een mooie Hollywoodtraditie, waarmee regisseurs van succesvolle films op grappige wijze filmmakers feliciteren die hun verslaan. Zo kreeg Cameron eerder felicitaties van George Lucas in de vorm van een plaatje waarop de zinkende Titanic gevuld is met Star Wars-personages, en een paar jaar terug nog feliciteerde Marvel Jurassic World met een afbeelding waarop Chris Pratt op een T-rex boven de Avengers uittorent.

Binnenkort nog een keer felicitaties?

De mogelijkheid bestaat dat de Titanic-regisseur over een paar weken opnieuw zijn felicitaties aan de Avengers kan aanbieden: de nummer 1 in de lijst van grootste films ooit is Avatar met een opbrengst van 2,788 miljard. En dit science fiction-epos is natuurlijk ook van de hand van James Cameron. Mocht Avengers: Endgame ook over dit ongelofelijke bedrag heenwalsen, dan heeft Jim de komende jaar genoeg opties voor revanche: hij is namelijk bezig met vier (ja, vier?!) Avatar-vervolgen tegelijk, die tussen 2021 en 2027 zullen uitkomen.

Lees verder