Titanic 3D en andere Oscar-winnaars terug in de bios

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Titanic 3D en andere Oscar-winnaars terug in de bios

Titanic 3D en andere Oscar-winnaars terug in de bios

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zondag 26 februari worden de Oscars® uitgereikt. Om alvast helemaal in een Oscar-stemming te komen draaien de hele maand februari deze drie met Oscars® overladen films tijdelijk terug in de bioscoop tijdens de Pathé Oscarmaand.

Gravity 3D

Winnaar van 7 Oscars®, waaronder Beste Regie (Alfonso Cuarón) en Beste Cinematografie

De briljante medische ingenieur Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) gaat samen met de ervaren astronaut Matt Kowalsky (Clooney) op haar eerste ruimtemissie. Tijdens een routine controle, slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven volledig alleen achter. Vastgebonden aan niets anders dan elkaar zweven zij verder de ruimte in. Door de kille stilte realiseren zij zich dat ze ieder contact met de aarde zijn verloren en daarbij de enige kans om gered te worden. Langzaam slaat de angst om in paniek en neemt elke hap naar lucht het beetje zuurstof weg dat nog over is. Is de enige weg terug naar huis de onwaarschijnlijke weg, dieper de ruimte in?

Forrest Gump

Winnaar van 6 Oscars®, waaronder Beste Film, Beste Acteur (Tom Hanks) en Beste Regie (Robert Zemeckis)

De sullige goedzak Forrest Gump (Tom Hanks) vertelt op een bankje aan iedereen die het maar horen wil zijn levensverhaal. Hij heeft van alles meegemaakt: president Kennedy ontving hem als lid van het All American football-team op het Witte Huis. Hij liet zijn blote billen zien aan Lyndon B. Johnson en als lid van het Amerikaanse tafeltennisteam ging hij namens Nixon op bezoek in China. Zijn telefoontje leidde tot het Watergate-schandaal. De 75 bereikte zijn IQ nauwelijks, maar op zijn simpele manier drukte Forrest Gump zijn voetsporen in drie decennia Amerikaanse geschiedenis. Met al zijn daden en handelingen wilde hij slechts één doel bereiken: zijn geliefde Jenny (Robin Wright Penn) weer terugzien.
Titanic 3D en andere Oscar-winnaars terug in de bios

Titanic 3D

Winnaar van 11 Oscars®, waaronder Beste Film en Beste Regie (James Cameron)

Aan boord van het schip vinden we Rose (Kate Winslett) en Jack (Leonardo DiCaprio). Rose is een bemiddelde dame die met haar rijke verloofde Cal (Billy Zane) op reis is maar zich steeds meer opgesloten voelt in haar gouden kooi. De straatarme Jack wordt verliefd op Rose en als hij haar benadert onstaat er een weergaloze romance. De liefde is echter gedoemd verstoord te worden door de onvermijdelijke ramp, bovendien wordt de ellende nog aangewakkerd door de jaloerse Call.

Heb jij zin om deze films nog een keer op het grote doek te zien? Bestel hier je tickets!

Lees verder