Tina Nijkamp noemt Kinderen kopen een huis neppig: 'Voelt als vooropgezet plan'

Als we in Nederland ergens van houden, dan is het wel programma’s over huizen. Bouwen, verbouwen, kopen en verhuizen, we kijken er graag naar. Maar het programma Kinderen kopen een Huis wil maar niet slagen. Kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp denkt te weten waarom. “Kijkers willen niet geloven dat het echt is.”

Kinderen kopen een huis
© Talpa

Het SBS-programma Kinderen kopen een huis wil maar niet slagen. Zo heeft het deze week maar 453.000 kijkers. Matig, aldus Tina. “Jan Versteegh krabbelt net als voorganger Leonie ter Braak voort met Kinderen kopen een huis”, zo schrijft ze op Instagram. “Een hit is het nooit geweest.” De Veronica Superguide-columnist gaat verder. “Vreemd dat er een nieuw seizoen van is besteld. Waarom scoort dit zo matig?"

Nep

Volgens Tina lijkt het programma te nep, zo schrijft ze op social media. “Simpelweg omdat kijkers denk ik niet willen geloven dat dit echt is. Voelt te veel als vooropgezet plan, terwijl dat misschien niet eens zo is. Toch komt het te neppig over denk ik.

Andere woonprogramma’s

Voor wie ook geen fan is van Kinderen kopen een huis zijn er gelukkig genoeg andere woonprogramma’s. Zo hebben we natuurlijk nog iedereens favoriet Kopen zonder Kijken en schittert Bob Sikkes nu ook in het klusprogramma De Moeite Waard?! op RTL 4. Maar dat laatste programma heeft nog niet dezelfde charme als Kopen zonder Kijken, zo oordeelde ook Angela de Jong.

Kinderen Kopen een Huis is iedere woensdag om 20:30 uur te zien op SBS6.