Timelapse filmpjes van planten kijken is je nieuwe therapie

Veronica Superguide logo
Timelapse filmpjes van planten kijken is je nieuwe therapie

Timelapse filmpjes van planten kijken is je nieuwe therapie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Relaxen met planten

Het leven van film- en seriekijkend Nederland valt niet mee. Wij weten er alles vanaf. Lastige kwesties zoals ‘hoe kan ik mijn ouders uitleggen waarom de première van Game of Thrones seizoen 8 belangrijker is dan een familie-etentje bij Oom Harrie?’ 'Wel of niet een eigen custom 3D-bril aanschaffen?' of 'wanneer moet ik plassen tijdens Avengers: Endgame???' Al die stress… Hoe kom je tot rust? Gelukkig heeft internet weer een oplossing in petto: timelapse filmpjes van planten.

Zeker, timelapse filmpjes van planten zijn de nieuwe manier om reuze zen te worden. Een soort slow-cooking, maar dan voor je hersenpan. We zetten de mooiste voorbeelden hier voor je neer. Dus pak je kop kruidenthee, kussentje achter je rug en ahhh, genieten maar.

Boontje timelapse

Laten we beginnen met een heel toegankelijk exemplaar. Met klassieke muziek op de achtergrond is deze timelapse van een bonenplantje reuze ontspannend. Hoewel wij wel een beetje kriegel werden van het geschud van die bladeren in de tweede akte. En die wortels doen denken aan wat je kan tegenkomen Stranger Things.

Bloemen bloeien timelapse

De muziek zou zo uit Amélie kunnen zijn gepakt. Van lelies tot gerbera’s en orchideeën. Ze spatten allemaal als lenteporno van je scherm.

Aardbeienplant timelapse

Jawel, deze aardbeienplant krijgt een prachtige aardbei en daar mag jij naar kijken. Van bloemetje tot bei. En dan het trieste verval. Met een prachtige discussie onder de video over of het einde van deze film wel goed gekozen is, omdat de dood van de aardbei misschien een beetje tegenviel. Ach ja, een goed einde, dat is ook niet iedere film gegeven. En soms krijgen films een ander einde. Schildpadjes die aardbeien eten zijn trouwens ook heel goed voor je humeur.

Spinazie timelapse

Ja mensen, spinazie is ook reuze fotogeniek. Zie die plantjes gaan, op een rijtje.

Eikel tot boom timelapse

Dit is voor de profs. Het begint bij een eikel en eindigt in een complete boom, nou ja…. mini-begin-van-een-boompje. Want de maker had er waarschijnlijk na acht maanden ook wel goed genoeg van. Je wilt toch verdorie ook je camera wel eens terug. 

Vette paddenstoelen timelapse

Of zoals de makers het zelf noemen: Mushroom Bloom Timelapse Set to Trippy Music. En dat is het! Maar het is nog zoveel meer, namelijk de bijzondere ervaring dat paddenstoelen en zwammen best wel vet zijn. Wij hadden ook nooit gedacht het woord 'vet' en 'paddenstoelen' in een zin te gebruiken, maar het is gebeurd en we kunnen het niet meer terug draaien. 

Lees verder