Tijl Beckand in Jinek over De Verraders: ’niemand belt mij’

Tijl Beckand, Dionne Slagter en Babette van Veen vierden vanavond in Jinek het internationale succes van De Verraders. Ondanks dat Tijl het uithangbord is van de show, zijn buitenlandse productiehuizen in hem niet geïnteresseerd.

Tijl Beckand

De RTL 4-show blijkt ook over de landsgrens een groot succes, maar daar profiteert Tijl niet van. “Niemand belt mij ooit voor advies”, aldus de ex-Lama. “Ik krijg nooit een appje, helemaal niets.” Krijgt hij er dan wel geld voor, vraagt de rest van de tafel zich af. Ook dat blijkt niet het geval. Hij ziet gewoon na een tijdje iemand in Australië zijn tagline gebruiken en that’s it. 

'Rusland is een schurkenstaat'

Toch is hij zichtbaar trots op het succes van De Verraders. De show is inmiddels verkocht aan 15 landen en gaat morgen in de VS van start. Ook in Rusland is De Verraders binnenkort te zien. Tijl vertelt dat hij dit aanvankelijk ‘heel tof’ vond tot hij erachter kwam dat de Russen het gewoon gemaakt hebben zonder het format te kopen. “Ze hebben het dus schaamteloos gekopieerd?”, vraagt Eva. “Ja en daar kun je niets tegen doen”, antwoordt Tijl. “Want Rusland is een schurkenstaat.”

20 BN'ers

Daarnaast onthulde Tijl dat het nieuwe, derde, seizoen van De Verraders niet meer in Kerkrade maar in een kasteel in Frankrijk is opgenomen. Ook doen er dit jaar maar liefst 20 BN’ers mee. Iets te veel voor Tijl die pleit voor een gewone Nederlander editie. De liefhebbers moeten wel nog even wachten want het nieuwe seizoen van De Verraders start pas 3 maart.

Jinek is iedere dag vanaf een uurtje of 22:00 te zien op RTL 4