Thriller-horrorfilm The Purge wordt televisieserie

Veronica Superguide logo
Thriller-horrorfilm The Purge wordt televisieserie

Thriller-horrorfilm The Purge wordt televisieserie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Naast een vierde deel gaat filmmaker James DeMonaco van zijn dystopische The Purge-filmreeks ook een televisieserie maken.

The Purge

De eerste film uit 2013 met Ethan Hawke (Gattaca) en Lena Headey (Game of Thrones) speelt zich af in het jaar 2022 waarin de Verenigde Staten een oplossing lijken te hebben gevonden om criminaliteit tegen te gaan: op één dag in het jaar (21 maart) zijn alle misdaden tussen 19.00 en 7.00 uur toegestaan.

De familie Sandin sluit zich op in hun zwaar beveiligde huis in de hoop dat deze nacht rustig aan hen voorbij zal gaan. Als een jonge man op de vlucht bij hen langsrent besluiten ze hem te helpen, maar hierdoor worden ze zelf doelwit van een groep moordenaars die deze nacht ongestoord hun gang kunnen gaan.

Televisieserie

De film was een groot succes in Amerika en als snel volgden de sequels The Purge: Anarchy (2014) en The Purge: Election Year (2016). De laatste film was de bestverdienende horror franchise van 2016. Wereldwijd bracht de kaartverkoop ruim 114,2 miljoen dollar in het laatje.

En nu wordt er dus ook een televisieserie ontwikkeld. De samenwerking van Blumhouse en Universal Cable Production wordt uitgezonden op USA en Syfy.

The Purge 4

Naast een televisieserie is ook The Purge 4 in de maak. Het vierde deel is een prequel en vertelt waarschijnlijk hoe de New Founding Fathers of America, de grondleggers van de zuivering, aan de macht zijn gekomen. Wanneer de film in de bios draait, is nog niet bekend.

Lees verder