Three Billboards outside Ebbing, Missouri wint ‘Britse Oscars’

Veronica Superguide logo
Three Billboards outside Ebbing, Missouri wint ‘Britse Oscars’

Three Billboards outside Ebbing, Missouri wint ‘Britse Oscars’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteravond werden in Londen de BAFTA’s uitgereikt, de belangrijkste filmprijzen van Groot-Brittannië. Opvallend veel Nederlanders maakten kans op de prestigieuze prijs!

Moordenaar

De Royal Albert Hall in Londen was gisteren opnieuw het decor voor de uitreiking van de BAFTA’S. Three Billboards outside Ebbing, Missouri was de grote winnaar van de avond. De film werd niet alleen uitgeroepen tot beste film, maar won ook een beeldje in de categorieën beste scenario, beste hoofdrolspeelster (Frances McDormand) en beste bijrol (Sam Rockwell). In Three Billboards speelt McDormand een moeder die de moordenaar van haar dochter achter tralies wil zien. Veronica Magazine beloonde dit tragikomische drama al met vijf sterren!

Bijzonder

De film van Martin McDonagh (In Bruges) was niet de enige die gisteravond in de prijzen viel. Gary Oldman werd gehuldigd als beste acteur voor zijn bijzondere rol als Winston Churchill in 'Darkest Hour'. De prijs voor de beste regie ging naar Guillermo del Toro (The Shape of Water). Pixar won de BAFTA voor de beste animatiefilm met Coco.

Lege handen

Hoewel er aardig wat Nederlanders waren genomineerd voor een BAFTA, vielen we helaas niet in de prijzen. Cameraman Hoyte van Hoytema (cinematografie Dunkirk), regisseur Paul Verhoeven (niet-Engelstalige film Elle) en grimeur Arjen Tuiten (Wonder) gingen met lege handen naar huis. Maar niet getreurd, Van Hoytema en Tuiten zijn nog in de race voor een Oscar!

Lees verder