Thor: Love and Thunder doet het beter in openingsweekend dan Ragnarok

Thor: Love and Thunder
© Disney

Thor: Love and Thunder bracht in het weekend van release wereldwijd 302 miljoen dollar op. Daarvan komt 143 miljoen dollar van verkochte tickets uit Noord-Amerika. Dat is meer dan voorganger Thor: Ragnarok uit 2017, met 123 miljoen dollar in het openingsweekend.

Kostendekkend

De kosten van de film zijn daarmee al bijna gedekt. Thor: Love and Thunder kostte 250 miljoen dollar om te maken en de promotiecampagnes bedroeg ongeveer 100 miljoen dollar. Dat meldt Variety.

Heeft Thor: Love and Thunder een post-credits scène?

Doctor Strange

Het is niet de film met het grootste openingsweekend van dit jaar, want Jurassic World: Dominion en Doctor Strange in the Multiverse of Madness haalden respectievelijk 145 miljoen dollar en 186 miljoen dollar op. Uit alle 29 films in het MCU heeft Love and Thunder nog 12 films voor zich die een betere start kenden.

Nummer vier

Thor: Love and Thunder is de vierde standalone film voor het personage van Chris Hemsworth. Dat is een unicum in het Marvel-universum, want de Noordse god Thor is nu de enige superheld in het MCU met vier solofilms.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.