Thomas Erdbrink stopt (nú alweer) met Zomergasten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thomas Erdbrink stopt (nú alweer) met Zomergasten

Thomas Erdbrink stopt (nú alweer) met Zomergasten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Thomas Erdbrink gaat niet verder als presentator van VPRO Zomergasten. Dat maakt de journalist bekend in zijn column in Volkskrant Magazine.

'Het wordt een druk jaar'

'We beginnen volgende maand met het maken van een vervolg op Onze man in Teheran', schrijft Erdbrink, die in Iran correspondent is voor de Volkskrant en The New York Times. 'Met Trump in Amerika en zijn kabinet vol Iranhaters wordt het vast een druk jaar voor de krant.' Voor Zomergasten heeft hij geen tijd meer.

Rutte

Erdbrink is één seizoen presentator geweest van het zomerse interviewprogramma op de zondagavond. Hij interviewde onder anderen premier Mark Rutte en publicist Dyab Abou Jahjah. Voor de VPRO-reisserie Onze man in Teheran won hij in 2015 de Zilveren Nipkowschijf.

Wie o wie?

Sinds 1988 is Zomergasten achtereenvolgend gepresenteerd door Peter van Ingen, Freek de Jonge, Wim T. Schippers, Hanneke Groenteman, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Connie Palmen, Joris Luyendijk, Bas Heijne, Margriet van der Linden, Jelle Brandt Corstius, Jan Leyers en Wilfried de Jong. Wie Erdbrink gaat opvolgen, is nog niet bekend.
Ook presentator Arjen Luback liet zich door Erdbrink afgelopen zomer aan de tand voelen. Hoe vond jij dat Thomas dat deed? Bekijk een recap van die uitzending in onderstaande video:

Lees verder