The X-Files krijgt een spiksplinternieuw seizoen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The X-Files krijgt een spiksplinternieuw seizoen

The X-Files krijgt een spiksplinternieuw seizoen

|
|

Laatste update:

Een succesvolle revival smaakt naar meer: we gaan meer van Mulder en Scully zien in een nieuw seizoen van The X-Files. Dit bevestigt FOX.

Iconische show

Tien afleveringen telt de nieuwe reeks, alweer de elfde van de sciencefictionserie die in 1993 van start ging. “Iconische personages, rijke verhaallijnen, brutale makers - dit zijn de kenmerken van grote tv-shows. En eveneens de reden achter het feit dat The X-Files zoveel impact op miljoenen fans over de hele wereld heeft gehad”, aldus David Madden van FOX in een persbericht.

Mulder en Scully

Hij vult aan dat Fox Mulder en Dana Scully weer toe zijn aan een hoop ‘verse mysteries’. Hoofdrolspelers David Duchovny en Gillian Anderson lieten ook al van zich horen op Twitter. “Ben je klaar voor meer van dit?”, schreef Anderson bij een stel foto’s van de twee. Duchovny: “Jep, al sinds 1993.” De opnamen van het nieuwe seizoen gaan deze zomer van start.

The X-Files

The X-Files vertelt over de avonturen van FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully, die zich storten op onopgeloste en onverklaarbare zaken, diep weggestopt door het bureau onder de naam X-Files. De twee tegenpolen liggen regelmatig met elkaar in de clinch. Waar Scully verschijnselen vooral wetenschappelijk benadert, gelooft haar partner juist in het paranormale.

Lees verder