The Walking Dead-producent: "We gaan voor 20 seizoenen"

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Walking Dead-producent: "We gaan voor 20 seizoenen"

The Walking Dead-producent: "We gaan voor 20 seizoenen"

|
|

Laatste update:

Als het aan Scott Gimple, producent van de The Walking Dead, ligt, draait de succesvolle serie nog even door. Twintig seizoenen ziet hij wel voor zich.

The Simpsons

Gimple durft het zelfs aan om The Walking Dead qua duur te vergelijken met The Simpsons, de animatieserie die al 27 seizoenen draait in de VS. Een uitdaging noemde hij het volgens New York Daily News tijdens het Paley Festival in Los Angeles: "Oke, uitdaging aanvaard", aldus Gimple.

Tegenvallende kijkcijfers

De serie, die gebaseerd is op de strips van Robert Kirkman, heeft het doel al bereikt. Maar de vraag is of de show het ook zo lang uithoudt. De kijkcijfers vallen dit seizoen namelijk nogal tegen. "We willen het beter doen, risico's nemen", zei Gimple hierover. "Het is hartstikke eng, maar zolang we dat blijven doen, kan de show gewoon doorgaan.

Geen exit voor Rick

De makers van The Walking Dead, waarvan het zevende seizoen nu op de buis is en het achtste in de maak is, proberen de show elke acht afleveringen een nieuwe boost te geven. En volgens Gimple is er niets waar van de geruchten dat Andrew 'Rick' Lincoln de show wil verlaten. Gimple: "Tijdens een perstournee met Andy, Jeffrey (Dean Morgan) en Norman (Reedus) realiseerden we ons dat we een geweldige baan hebben. Dit is de beste baan die er bestaat."

Lees verder