Vandaag Inside Johan Derksen Wilfred Genee Rene van der Gijp

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vandaag Inside Johan Derksen Wilfred Genee Rene van der Gijp
VIThe VoiceTVSBS

The Voice-advocaat wil gesprek Vandaag Inside over wangedrag

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Advocaat Sébas Diekstra hoopt dat er maandag in Vandaag Inside een ‘goed gesprek’ gevoerd zal worden over seksueel wangedrag. Dat is volgens hem namelijk nog niet gebeurd. De aanleiding? Dat is uiteraard de ‘kaarsenrel’ rondom Johan Derksen.

'Écht goed kunnen uitleggen'

Advocaat Sébas Diekstra, die de vermeende slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland bijstaat, hoopt dat de mannen van Vandaag Inside komende maandag mensen uitnodigen "die écht goed kunnen uitleggen hoe kwetsend de gesprekken over het seksuele wangedrag zijn geweest voor slachtoffers. Zodat daar over en weer op gereageerd kan worden."

'Verder komen in het debat'

"Juist door die eerste uitzending het gesprek goed te voeren kan [Vandaag Inside] ervoor zorgen dat we echt verder komen in het maatschappelijk debat over seksueel grensoverschrijdend gedrag", zo meent Diekstra. De Voice-advocaat vindt dat Vandaag Inside het gesprek over seksueel wangedrag nog niet goed gevoerd heeft. Dat is echter wel nodig: "Wat er nu gebeurd is, was niet alleen onbevredigend voor velen, maar draagt vooral niet bij aan de bewustwording en een verandering die wij allemaal moeten willen.

Vandaag Inside maandag terug op tv

Afgelopen week leerden we dat Vandaag Inside komende maandag tóch terugkeert op tv. Johan Derksen besloot twee weken geleden met het programma te stoppen, nadat hij eerder vertelde een kaars in (of voor) de vagina van een bewusteloze vrouw geplaatst te hebben.

Bron: ANP/Superguide

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder