The Passion vindt volgend jaar plaats in Dordrecht

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Passion vindt volgend jaar plaats in Dordrecht

The Passion vindt volgend jaar plaats in Dordrecht

|
|

Laatste update:

Het jaarlijkse muziekspektakel The Passion vindt volgend jaar plaats in Dordrecht op Witte Donderdag (18 april). Dat bevestigt de EO, die het samen met de KRO-NCRV organiseert, aan het AD.

De negende editie van het evenement heeft dit jaar het thema 'Je bent niet alleen'. Daarmee legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. De burgemeester van Dordrecht laat aan het AD weten dat hij enorm blij is dat The Passion naar zijn stad komt: "Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. De omgeving van de Grote Kerk zal een schitterend decor vormen."

Vorige edities

Vorig jaar vond The Passion plaats in de Bijlmer in Amsterdam. Er keken toen 3.2 miljoen mensen naar het gezongen Bijbelverhaal. Het recordaantal kijkers werd in 2015 behaald, toen er 3.6 miljoen mensen naar NPO1 zapten.

In The Passion spelen BN'ers jaarlijks op Witte Donderdag de kruisiging en wederopstanding van Jezus na, waar Nederlandstalige hits in verwerkt worden. Het is nog niet bekend wie er dit jaar een rol in The Passion te pakken hebben. Dat wordt pas in januari bekendgemaakt. The Passion 2019 zie je op 18 april 20:30 uur op NPO1, of je luistert mee op Radio 2. 

Lees verder