The Passion belooft muzikaal spektakel te worden

Veronica Superguide logo
The Passion belooft muzikaal spektakel te worden

The Passion belooft muzikaal spektakel te worden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Tommie Christiaan twijfelde geen moment toen hij vier maanden geleden werd gevraagd voor de rol van Jezus in The Passion dat de EO en KRO-NCRV donderdagavond in Amsterdam Zuidoost opvoeren. "Meespelen in The Passion stond op mijn bucketlist", zegt Tommie.

"Ik ben zanger én acteur. The Passion is voor mij een uitgelezen mogelijkheid om deze twee passies te combineren. The Passion is een mooi project, er kijken veel mensen naar en het stond op mijn bucketlist. En dan krijg ik ook nog de hoofdrol toebedeeld, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen."

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower (Gertjan Mulder) vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Glennis Grace speelt de rol van Maria. Onderling overleggen ze met elkaar hoe ze hun rol willen invullen. "Iedereen heeft een andere achtergrond. Brainpower is helemaal in zijn comfortzone als hij een deel rapt. Het is voor het eerst dat er wordt gerapt in The Passion."

Tommie: "Jezus, Judas en Petrus doen ook nog een mash-up. In deze mash-up zitten de liedjes Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald van Herman van Veen, Ik leef mijn eigen leven van André Hazes en een eigen geschreven rap van Brainpower." Goede nummers en mooie muziek vormen de basis voor de aanhoudende populariteit van The Passion, vermoedt Tommie. "Nederlandstalige nummers krijgen in The Passion een andere betekenis. We leven in een muziekland. Allereerst is het een tijdloos verhaal dat veel mensen aanspreekt."

Lees verder