Joe Pesci en Robert De Niro in The Irishman op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joe Pesci en Robert De Niro in The Irishman op Netflix

The Irishman ondanks gigantisch succes NIET best bekeken Netflix-film

|
|

Laatste update:

Martin Scorsese's maffia-epos The Irishman blijkt een giga-succes voor Netflix. Toch is er een Original die in de eerste week na release nóg lekkerder ging. 

Netflix maakte gisteren zelf heel trots bekend dat The Irishman met een weergaloze Robert De Niro in de eerste week na release door maar liefst 26 miljoen abonnees is bekeken. Men verwacht dat dit aantal na een maand op 40 miljoen zit. Heel tof, maar dit is géén record. 

Netflix Originals

Het is overigens maar de vraag hoeveel van deze 26.404.081 accounts ook daadwerkelijk de hele rit konden volhouden. Zo keek op de premièredag slechts 18 procent in één keer de hele film (via FilmTotaal). De beruchte speelduur van 3,5 uur verdeelt kijkers: de één vindt The Irishman een meesterwerk en de ander valt er letterlijk bij in slaap. Hoe dan ook steekt één Netflix Original hier nog altijd met kop en schouders bovenuit: Bird Box!

Bird Box

Deze horrorthriller met Sandra Bullock staat nog altijd op één als het gaat om 'meest bekeken in de eerste 7 dagen na release'. Bird Box kon in die periode namelijk rekenen op ruim 45 miljoen (!) abonnees en staat ook op één als het gaat om het totaal aantal kijkers bij de Netflix Originals, één maand na de première (80 miljoen). Murder Mystery komt op twee met 73 miljoen na een maand en Triple Frontier scoorde in dezelfde periode 52 miljoen kijkers, zo onderzocht Business Insider. 

The Irishman als serie

Hoor jij bij de critici en vind je The Irishman écht te lang voor één binge-sessie? Dan hebben we een handige tip voor je. Op déze manier kun je de misdaadfilm als een serie kijken. Handig!

Lees verder