The hunt 2019

Veronica Superguide logo
The hunt 2019

The Hunt-regisseur zegt dat de film 'verkeerd begrepen wordt'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Deze zomer waren we allemaal superenthousiast over de nieuwe horrorthriller The Hunt, maar na de schietpartijen in El Paso en Dayton werd de film gecanceld. Volgens onder andere president Trump en FOX News zou de film aanzetten tot vuurwapengeweld. Regisseur Craig Zobel vertelt nu aan Variety dat de film totaal verkeerd begrepen wordt.

Totaal verkeerd begrepen

De kritiek van FOX News was dat de rijke stinkerds zouden jagen op Trump-stemmers, maar volgens Zobel klopt dit totaal niet. “De bedoeling was om beide kanten in hun hemd te zetten. We wilden de kijkers entertainen en verbinden, niet op stang jagen en verdelen.” Volgens hem is de film totaal verkeerd begrepen. Het gaat juist om partijdigheid en hoe beide groepen de standpunten van hun tegenstanders niet willen horen. 

Helemaal gecanceld 

Zobel probeert zijn controversiële film te verdedigen. "Als ik dacht dat deze film geweld zou kunnen oproepen, had ik hem niet gemaakt." De regisseur was het zeker eens met het verplaatsen van de releasedatum, maar had niet verwacht dat hij helemaal niet uit zou komen. Hij hoopt ook dat The Hunt uiteindelijk toch te zien zal zijn in de bioscopen. 

Meer van Blumhouse

De film werd geproduceerd door Blumhouse, dat ook bekend is van de maatschappijkritische films Get Out, Us en The Purge. Hopelijk kunnen we binnenkort toch nog The Hunt zien, al is het alleen maar online. Maar gelukkig hebben we sowieso de laatste The Purge-film om naar uit te kijken.

Lees verder