The Great Wall is grote flop van 2017

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Great Wall is grote flop van 2017

The Great Wall is grote flop van 2017

|
|

Laatste update:

Het was de grootste co-productie tussen de Verenigde Staten en China ooit: de spektakelfilm The Great Wall met topacteur Matt Damon in de hoofdrol. Ondanks de hoge verwachtingen, draait de film een gigantisch verlies en voegt-ie zich daarmee bij de flops van 2017.

Zhang maakt het niet waar

Met een productiebudget van $135 miljoen leverde de Chinese regisseur Yimou Zhang, (Hero, House of Flying Daggers, die wordt gezien als één van de meest adembenemende visuele stylisten van onze tijd, begin dit jaar de Chinees-Amerikaanse spektakelfilm The Great Wall af. De film scoorde in China financieel netjes ($170,9 miljoen) en wereldwijd al boven de $300 miljoen, toch wordt er een flink verlies verwacht.

Verlies

Volgens The Hollywood Reporter komt het verlies uiteindelijk neer op maar liefst $75 miljoen. Dit verlies wordt gedeeld door de financierders Universal Pictures, Legendary Entertainment, China Film Group en Le Vision Pictures. In Nederland leverde de film maar een kleine $2 miljoen op.

The Great Wall is grote flop van 2017

Flops 2017

Volgens FilmTotaal voegt The Great Wall zich met dit forse verlies bij de flops van dit jaar, als A Cure for Wellness, Collide, Sleepless, Rock Dog en mogelijk de grootste flop: Monster Trucks. De laatste zou zelfs zo'n $120 miljoen hebben verloren.

The Great Wall

In de film raken twee Europese huurlingen in China betrokken bij het beschermen van de Grote Muur tegen talloze monsterlijke wezens. Ze krijgen daarbij hulp van een dappere elite-eenheid die bovenop het iconische bouwwerk opkomt voor de mensheid.

Deze eerste Engelstalige film van Yimou was ook de grootste productie die ooit in zijn geheel in China opgenomen is. Naast Matt Damon zijn ook Jing Tian (Kong: Skull Island), Pedro Pascal (Game of Thrones), Willem Dafoe (Spider-Man) en Andy Lau (House of Flying Daggers) te zien in The Great Wall.

Lees verder