The Ellen DeGeneres Show onderzocht na klachten van werknemers

Door Redactie
Ellen DeGeneres, onder vuur

Warner Bros. is een intern onderzoek gestart naar The Ellen Degeneres Show. De afgelopen tijd kwam Ellen DeGeneres vaak negatief in het nieuws. Oud-werknemers klapten uit de school over de werkomstandigheden achter de schermen van haar populaire talkshow. De studio gaat dit nu uitzoeken. 

Een onafhankelijk bureau doet onderzoek

Variety meldde als eerste dat Warner Bros is begonnen aan een officieel onderzoek. De medewerkers zouden al zijn ingelicht dat een onafhankelijk bureau contact met hen kan opnemen, met vragen over de werkomstandigheden bij het programma.

Racisme en intimidatie

Het programma lijkt via tv erg spontaan en open, maar volgens oud-werknemers zit er een addertje onder het gras. BuzzFeed kwam eerder dit jaar met een artikel, waar medewerkers vertelden hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij het programma. Dat was niet mals!

Mensen die ontslagen worden als ze zich een keer ziek melden of naar de begrafenis van een familielid moesten. De werknemers claimen dat pesten vaak ook een probleem was. Zelfs discriminatie, racisme en intimidatie door het hoger management gebeuren achter de schermen bij Ellen DeGeneres.

Niet Ellen DeGeneres zelf

Ellen DeGeneres was zelf ook niet positief in het nieuws de laatste tijd, maar deze klachten lijken niet direct op haar te slaan. Er wordt wel geklaagd dat ze zich niet genoeg over haar werknemers bekommert. Maar het onderzoek is meer naar de sfeer op de werkvloer in het algemeen, niet specifiek Ellen DeGeneres.