The Devil's Candy: prijswinnende horror eindelijk uitgebracht

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Devil's Candy: prijswinnende horror eindelijk uitgebracht

The Devil's Candy: prijswinnende horror eindelijk uitgebracht

|
|

Laatste update:

"We maken graag grapjes over de duivel, maar dat is hoe hij ons graag afleidt van wie hij werkelijk is." Compleet creepy, deze trailer van The Devil's Candy.

The Devil's Candy

Deze horrorfilm kent een nogal apart achtergrondverhaal. The Devil's Candy ging in 2015 al in première op het Toronto Film Festival, won een prijs voor beste muziek en werd in Spanje genomineerd voor Beste Film ... maar verdween daarna compleet van de radar. Blijkbaar is het eindelijk een distributeur opgevallen dat de horrorfilm een score van 90% op Rotten Tomatoes heeft, want The Devil's Candy wordt nu vanaf 17 maart eindelijk uitgerold bij de verschillende VOD-diensten (video on demand).

The Devil's Candy gaat over een arme schilder die met zijn vrouw en dochter verhuist naar het platteland van Texas. Hun nieuwe huis is natuurlijk inclusief verontrustende geschiedenis, en het wordt nog erger wanneer oud-bewoner Ray zich meldt. Aan Ray zie je meteen dat 'ie iets mankeert, en de schilder zelf raakt ook al snel bezeten van de duivel. De film doet wat dat betreft denken aan The Exorcist, maar de duivel in The Devil's Candy is een stuk subtieler dan "Your mother sucks cocks in hell".

Nederland?

The Devil's Candy is geschreven en geregisseerd door Sean Byrne, wiens werk je kent als je de horrorfilm The Loved Ones hebt gezien. Bekende gezichten in de cast zijn er van Ethan Embry (Vacancy), Tony Amendola (Annabelle) en Pruitt Taylor Vince (Constantine). Details met betrekking tot de beschikbaarheid in Nederland hebben we nog niet, dus dat huiswerk moeten we voor deze keer even aan jou overlaten!

Lees verder