The Crown grote kanshebber bij de BAFTA's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Crown grote kanshebber bij de BAFTA's

The Crown grote kanshebber bij de BAFTA's

|
|

Laatste update:

De BAFTA TV Awards komen eraan. Een belangrijk moment voor tv-series. Netflix’ drama The Crown maakt kans op vijf awards en is daarmee de grote kanshebber.

Vijf nominaties

The Crown is onder meer genomineerd voor de BAFTA voor Beste Serie. Tegenstanders van de dramaserie over het Britse koningshuis zijn Happy Valley, War and Peace en The Durrells. Hoofdrolspeelster Claire Foy maakt tevens kans op een BAFTA voor Beste Actrice, John Lithgow en Vanessa Kirby kunnen BAFTA’s winnen voor hun bijrollen.

The Crown

Het verhaal van The Crown vertelt over het leven van prinses Elizabeth, dat 180 graden draait wanneer ze gekroond wordt tot koningin van Engeland. Niet iedereen vindt Elizabeth geschikt voor haar belangrijke functie en ze wordt vanuit allerlei hoeken tegengewerkt.

Seizoen 2 en 3

Op dit moment staat er één seizoen van The Crown op Netflix, het tweede seizoen wordt aan het eind van dit jaar verwacht. Dit zal het laatste seizoen zijn voor Claire Foy, die in de derde reeks afleveringen - ja, het verhaal over het Britse koningshuis is lang - vervangen zal worden door een oudere actrice, net als Matt Smith die Prince Philip speelt.

Op 14 mei worden de BAFTA TV Awards uitgereikt.

Lees verder