matthijs van nieuwkerk the connection debuutschrijvers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
matthijs van nieuwkerk the connection debuutschrijvers
NPOTV

The Connection-kijkers verbaasd: ‘Zit vol ongeloof te kijken’

|
|

Laatste update:

In de slotaflevering van The Connection met Matthijs van Nieuwkerk namen drie debuutschrijvers het tegen elkaar op. Veel kijkers balen van de hoeveelheid gemiste vragen: “Jemig, wat een niveau.

Debuutschrijvers in The Connection

The Connection is een kennisquiz waarin alles uiteindelijk draait om één allesomvattend antwoord. Onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk  – die laatst het veelbesproken Matthijs Gaat Door-concert organiseerde – nemen drie BN'ers het in verschillende rondes tegen elkaar op. De kandidaten in The Connection zijn altijd afkomstig uit eenzelfde groep. Vanavond waren het debuutschrijvers. We zagen Lale Gül, Maike Meijer en Maurits Chabot aan de knoppen.

Wat is The Connection?

De connectie in de eerste ronde was Het Rode Kruis. In de tweede ronde ging het om polo en in de derde ronde bleek Elton John het verband te zijn. Alle drie de schrijvers hadden geen enkel idee. Pas in de vierde ronde bleek Maurits goed te zitten met zijn antwoord: Engeland. Ook de connectie roos had hij vervolgens goed. Geen wonder dat hij dus doorging naar de finale. Wist hij de overkoepelende connectie ook te vinden?

'Bedroevend weinig antwoorden'

Uiteindelijk bleek de connectie Diana Spencer te zijn. En gelukkig had Maurits ook dat goed! Toch balen veel kijkers van The Connection behoorlijk van de hoeveelheid gemiste vragen van de debuutschrijvers. Daar hadden ze toch iets meer van verwacht:

Nee, dan Francis Broekhuizen die laatst zelfs vragen van Matthijs verbeterde!

Dit was voorlopig de laatste aflevering van de goed bekeken quiz.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder