Leonardo DiCaprio in The Beach

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Leonardo DiCaprio in The Beach
HollywoodOphef

Thais strand waar The Beach werd opgenomen, 'moet worden hersteld'

|
|

Laatste update:

Het inmiddels bekende en beruchte strand waar 22 jaar geleden de Leonardo DiCaprio-klassiekerThe Beach is opgenomen, moet worden hersteld.

Maya Bay

Dat heeft de Thaise rechtbank besloten. Lokale autoriteiten wilden dat Maya Bay, gelegen op het Phi Phi-eiland Ko Phi Phi Leh, hersteld zou worden na de opnames daar, maar productiebedrijf 20th Century Fox stelde dat de locatie er na de opnames precies zo bij lag als daarvoor.

Flinke impacht op het eiland

De film met onder anderen Leonardo DiCaprio en Tilda Swinton kreeg veel kritiek door de impact die de opnames zouden hebben gehad op de natuur, meldt The Guardian. De filmmakers zouden tientallen palmbomen hebben geplant om Maya Bay een "tropisch" gevoel te geven, maar zo zou de plantengroei op de zandduinen flink zijn vernacheld. Milieuactivisten hebben toentertijd al twee keer juridische stappen ondernomen om opnames van de film te stoppen vanwege de negatieve impact op de natuur, maar beide pogingen mislukten.

Rechtszaak

De boel sleept zich al heel lang voort want de lokale autoriteiten hebben eind 1999 al een civiele rechtszaak aangespannen tegen Thaise overheidsinstanties, 20th Century Fox en een Thaise filmcoördinator. Ze eisten een compensatie voor de milieuschade. Het hooggerechtshof heeft het eerdere besluit van een civiele rechtbank inmiddels bevestigd en besloot dat de partijen een ​​commissie met ambtenaren moeten vormen die binnen dertig dagen met een herstelplan komt.

Maya Bay is door de film énorm populair geworden voor toeristen. Het strand werd in 2018 tijdelijk gesloten om te kunnen herstellen van de gevolgen van het slopende massatoerisme.

Waar gaat The Beach over?

In de film belandt het personage van de nog piepjonge Leo op een geheim, afgelen strand in Thailand. Even lijkt het daar een soort hemel op aarde. Een paradijs vol feestjes, mooie mensen en seks - een beetje zoals Leo vandaag de dag ook lijkt te leven met zijn jonge vriendinnen die nooit ouder dan 25 jaar worden.

Anyway: het lijkt dus allemaal paradijselijk op dat hemelse strand, totdat... het noodlot toeslaat en er allerei duistere, moordlustige geheimen naar boven komen. Heb je de film nog nooit gezien? No worries. The Beach staat op Disney+.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder