• BN'ers

Terror Jaap gaat boekje opendoen over huidige leven: 'Waar niemand weet van heeft gehad'

Door Robin Heerkens
Jaap Amesz

We vroegen ons laatst weer eens af hoe het nu in hemelsnaam zou gaan met De Gouden Kooi-winnaar Jaap Amesz, aka 'Terror Jaap'. Hoewel de BN'er-fame na zijn winst nog wel een tijdje aan hem bleef hangen, raakte Jaap al snel in de vergetelheid. Maar... daar komt verandering in: hij gaat een boekje opendoen over zijn huidige leven.

Dat vertelt de inmiddels 40-jarige Jaap zelf in gesprek met weekblad Story.

Het huidige leven van Jaap

Volgens Story komt er 'binnen afzienbare tijd' iets aan vanuit Jaap zelf. Zo komen we meer te weten over zijn huidige leven. "Dat komt bij mijn volgende initiatief", kondigt hij cryptisch aan. "Wat dat is, houd ik nog voor me. Maar er komt iets aan." Wat dat 'iets' is? Dat houdt het realityicoon ook nog even voor zich. "Ik kondig het wel aan wanneer het zover is. Anders krijg ik weer allemaal vragen en haal ik mijn deadline niet." Maar dat er dan hele nieuwe info bij zit, is wel duidelijk: "Er komen in mijn volgende initiatief dingen aan bod waar niemand weet van heeft gehad".

Terror Jaap op TV

Jaaps tijd in De Gouden Kooi gaan we niet snel vergeten. Bizarre acties, iconische one-liners, de gekste ruzies - dat waren nog eens trashy tijden. Hoewel hij daarna nog wel eens zijn opwachting maakte in Hilversum - zo deed-ie mee aan het cultprogramma Sterren Springen - leek het van de ene op de andere dag helemaal klaar met de tv-carrière. Mogelijk komt ook daar binnenkort wat beweging in! Het is namelijk niet zo dat Jaap helemaal niet meer op tv wil komen.

Expeditie Robinson

Want: "Ik ben voor heel veel tv-spelletjes gevraagd, maar heb overal nee tegen gezegd. Ik word daar niet gelukkig van." Voor één programma maakt Jaap graag een uitzondering. "Wat me wel leuk zou lijken is Expeditie Robinson. Dat zou ik wel doen. Dan heb ik een doel. Ik zou dan de rest van de mensen uit laten hongeren. Ik kom daar het beste vanaf, want ik heb meer massa. Dat vind ik humor."

Om het af te sluiten: déze licht traumatische trip down memory lane willen we je niet onthouden.