Gouden Televizier-Ring Gala

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gouden Televizier-Ring Gala
Ophef

Televizier-Ring Gala begaat grote blunder

|
|

Laatste update:

Hoewel het gisteren best meeviel met de normaal zo awkward BN'er-momentjes tijdens het Televizier-Ring Gala, zorgde de organisatie dit jaar gewoon zélf voor het nodige ongemak. Zo werd Doe Maar-legende Henny Vrienten zomaar vergeten bij het 'In Memoriam'-stuk. "Gênant dit."

Het was een feestelijke avond voor Hilversum en dan met name voor de mannen van Even Tot Hier, die De Bevers en Jachtseizoen versloegen en de Gouden Televizier-Ring wonnen. Traditiegetrouw komt de organisatie ook elk jaar met een blokje waarin de overleden tv-sterren van het afgelopen jaar voorbijkomen, dit jaar onder begeleiding van Beste Zangers-sterren Nielson en Jaap Reesema, die 'Grijs' zongen. Een héle grote naam miste in het rijtje: Henny Vrienten.

Henny Vrienten niet in Televizier-Ring Gala

Richard Groenendijk vindt dit echt niet kunnen en gebruikte zijn Insta om deze blunder keihard te benoemen. "Welja joh... Henny Vrienten vergeten bij het 'In Memoriam' van het televizierring-gala", schrijft de presentator en theatermaker. "Heeft veel gecomponeerd voor o.a. #Sesamstraat en #Klokhuis als ik het wel heb. Ronduit gênant dit..." Hij krijgt in de comments bijval van Ruud de Wild. "Ben het zo met je eens", reageert de dj.

Overleden tv-sterren van 2022

Sien Diels, Eric van den Donk, Truus Dekker, Piet Paulusma, Jan Rot, Sis van Rossem, Eric Schneider, Gijs de Lange, Willibrord Frequin, Luuk Dresen, Cas Enklaar, Leontien Ceulemans en de pas drie dagen geleden overleden Léonie Sazias kwamen wél in beeld bij het In Memoriam-blok.

Reactie AVROTROS

"In het In Memoriam is er aandacht voor mensen vóór de schermen", aldus een woordvoerder van AVROTROS, de omroep die het Gala uitzendt, in een reactie aan het ANP. "Presentatoren en acteurs. Vandaar dat Henny er niet bij zat." Volgens haar is er wel over gepraat om Henny toch op te nemen in het overzicht. De Doe Maar-legende, die in april overleed, schreef veel liedjes voor iconische programma's als Het Klokhuis en Sesamstraat. Hij was ook in bijrolletjes te zien in de films Abeltje en Kruimeltje.

Lees verder